• 17 років здорового сну
ukraine
0
0
UA RU
06/6/2022

Актуальні ліжка у 2022 році


Зміст:
  • Актуальні ліжка 2022: загальні правила
  • Ідеї ​​ліжок 2022 для різних стилів
  • Гарні ліжка 2022 року

Мода в меблевій індустрії мінлива і непередбачувана, тому сучасні ліжка тішать різноманітністю виконань. У тренді 2022 — зручність та мінімалізм, проте це не заважає поціновувачам вінтажної краси чи різьблених орнаментів знайти ложе собі до смаку. Основні тенденції та цікаві рішення для інтер'єрів у різних стилях обговорюємо у цій статті.

Актуальні ліжка 2022: загальні правила

Меблеві дизайнери не виставляють строгих обмежень щодо візуальних рішень. Можна купити металеве ліжко, прикрашене кованими елементами, практичний ДСП-варіант без зайвих деталей, розкішну модель з дуба з м'яким узголів'ям тощо. Головне — щоб ліжко відповідало наступним принципам:

  1. Високий рівень комфорту. Затишне ліжко – найкраще ліжко, про що в один голос говорять усі меблеві майстри. Зручне спальне місце – це не лише міцний сон, а й здоров'я тіла загалом. Переконайтеся в тому, що на меблях немає нічого, що завадило б вирушити в царство Морфея. Особливу увагу варто приділити матрацу: він повинен бути в міру жорстким, з хорошим підтримувальним ефектом, повітропроникним складом і приємною на дотик поверхнею.
  2. Функціональність. Естетика мінімалізму, як і раніше, править світом, тому кожна річ у будинку має приносити максимум користі при невеликому розмірі. У тренді – функціональне ліжко з підйомним механізмом, завдяки якому можна складати верхній одяг, ковдри, постільну білизну під матрац. Популярні меблі з висувними ящиками, полицями для корисних дрібниць.
  3. Акуратний вигляд. Для традиційних інтер'єрів актуальні ліжка з однорідною поверхнею, в яких немає навіть ручок на ящиках (або вони приховані). Якщо йдеться про щось цікавіше, важливо не перестаратися з дизайнерськими вишукуваннями: це може бути одна-дві родзинки, але не велика кількість незграбного декору.
  4. Спокійна кольорова гама. Найзатребуваніші — відтінки натуральної деревини, від світло-карамельної сосни до темно-коричневого дуба. Класичними вважаються білі та чорні меблі: вони мають хороший вигляд в абсолютно будь-якому інтер'єрі. Якщо хочеться чогось незвичайного, можна глянути у бік кольорових ліжок (наприклад, для дитячої кімнати), головне — щоб відтінок не був надто яскравим і не заважав зоровій системі розслабитися перед сном.
  5. Практичні прикраси. Багатошарова бахрома відійшла в минуле: любителям балдахінів краще зупинитися на напівпрозорій вуалі з тонким переплетенням ниток. Така накидка відмінно захищає від ранкового сонця, і при цьому не стає пилозбірником. Тканинні елементи мають бути в одній колірній гамі із загальним інтер'єром спальної кімнати. Що стосується типу тканини, в моді — натуральний шовк, щільна шерсть (якщо говорити про постільні приналежності), а для інтер'єрів у дусі бароко актуальний розкішний оксамит. Якщо хочеться додати особливість, можна прикрасити ліжко незвичайними подушками з фабричною обробкою або малюнком ручної роботи.

Ідеї ​​ліжок 2022 для різних стилів

Вибір меблів безпосередньо пов'язаний із загальним інтер'єром спальної кімнати. Затишне ліжко має гармонійно вписуватися в навколишнє оточення, не вибиватися із загальної картини, і навпаки — підкреслювати атмосферу умиротворення. Для різних стилів актуальні різні моделі, наприклад:

  1. Навмисне грубий лофт заохочує металеві меблі темних відтінків. Ідеальний варіант з ручним куванням на узголів'ї, у кольорах від світло-сірого до чорного.
  2. Скандинавський стиль виступає за натуральність та природність. Для нього підійде масивне ліжко з натурального дерева, бажано світлих порід.
  3. Бароко передбачає наявність шику та блиску. У меблів це може виражатися в об'ємному м'якому узголів'ї, прикрашеному каретною стяжкою або цікавим орнаментом.
  4. Кантрі близькі природні мотиви та максимальна простота ліній. Акуратне дерев'яне ліжко класичної прямокутної форми, доповнене однотонним текстилем – те, що потрібно.
  5. Класичний стиль не пред'являє особливих вимог до меблів, головне — щоб вони були практичними, функціональними та зручними. Доречним буде підйомний механізм, висувні ящики, вбудовані системи зберігання та аналогічні рішення.
  6. Ар-деко — це поєднання комфорту та краси. У такій спальні можна експериментувати з різними ліжками, від дубового ложа з високими ніжками до недорогого ліжка з ДСП без будь-якого декору.
  7. Хай-тек тяжіє до сучасних рішень, плавних ліній та химерних форм. У такому інтер'єрі мають гарний вигляд круглі ліжка, або звичні прямокутні моделі, але з різьбленим узголів'ям або цікавими елементами декору.
  8. Інтер'єр у японському стилі або в дусі мінімалізму можна завершити покупкою низького ліжка без ніжок. Відпочинок практично на підлозі сподобається тим, хто не має проблем зі спиною.

Гарні ліжка 2022 року

Для любителів креативних рішень буде цікава наступна добірка.

Круглі ліжка є ідеальними для романтичних інтер'єрів. Їм віддають перевагу дівчатам різного віку, а також ті, хто не любить битися об гострі кути меблів. Кругле ліжко займає більше місця, ніж прямокутне, при меншій місткості, тому для нього потрібна простора кімната.

Ліжка-трансформери підійдуть тим, хто хоче отримати максимум користі від меблів, витративши мінімум корисного простору. Це можуть бути складні меблі, які вдень акуратно стоїть біля стіни, а вночі перетворюються на повноцінне спальне ложе. Інший варіант — дитяче ліжко, поєднане з письмовим столом. У конструкції трансформерів може бути навіть книжкова шафа або ігровий куточок: все залежить від ваших потреб.

Вбудоване в стіну ліжко також ідеальне для маленьких приміщень. Воно підіймається після сну й опускається ввечері, а вільне місце можна використовувати для їди, медитації або дитячих ігор. Вбудовані меблі потребують клопіткої та уважної установки: без виклику майстра в цьому випадку не обійтися.

Ліжко, що літає, знаходиться на піку популярності. Під основою знаходяться прозорі ніжки, заховані так глибоко, що їх не видно. Здається, що матрац буквально левітує, що створює відчуття чаклунства. Такі ліжка візуально гармонізують простір і додають більше світла, не створюючи відчуття перевантаженості.


Читайте також:

TOP

TOP
Кешбек
50  ₴
Дерев'яне ліжко Дебора Код товару: 2203
Дерев'яне ліжко
Дебора
6 710
8 387
  • Тип товару: дерев'яне ліжко
  • Матеріал: бук
-35 %
Кешбек
116  ₴
М'яке ліжко Зелла Код товару: 2887
М'яке ліжко
Зелла
14 026
21 579
  • Тип товару: м'яке ліжко
  • Матеріал: ДСП
-15 %
Кешбек
160  ₴
Дерев'яне ліжко Агнет Код товару: 2431
Дерев'яне ліжко
Агнет
18 570
21 847
  • Тип товару: дерев'яне ліжко
  • Матеріал: бук
-22 %
Кешбек
135  ₴
Дерев'яне ліжко Едда Код товару: 2346
Дерев'яне ліжко
Едда
16 336
21 024
  • Тип товару: дерев'яне ліжко
  • Матеріал: бук