• 17 років здорового сну
ukraine
0
0
UA RU
09/12/2021

Найбільш модні дивани 2022 - огляд трендів


Зміст:
  • Популярні тенденції у конструкції
  • Практичні механізми розкладання
  • Додатковий функціонал
  • Модульна структура
  • Незвичайна форма
  • Відсутність каркасу
  • Технологічне обладнання
  • Турбота про здоров’я
  • Сучасні колірні рішення
  • Пастель
  • Яскравий колір
  • Де можна придбати сучасний диван?

Диван вже багато років є не лише центром віталень, а й спальним місцем та роздільником простору у квартирах-студіях. Враховуючи різноманітність доступних стилів, оформляти свої апартаменти красиво та зі смаком все більше входить у моду. Однак витримати один напрямок так, щоб зберегти загальну картинку та абсолютний комфорт, досить важко. Непростим завданням є підбір меблів, у тому числі м'яких, так, щоб вони гармонійно виглядали в межах кімнати. Не завжди диван, шикарно представлений в магазині, так само якісно впишеться у вашу атмосферу. Чудова модель, що сподобалася, може виглядати недоладно та недолуго у вашій спальні.

Не треба зневірятися та кликати дизайнера. Сучасні дивани 2022 представлені в таких різноманітних стилях, що серед них знайдуться фаворити на будь-який смак. Ми пропонуємо вам ознайомитися з новинками та трендами останнього часу, щоб ви змогли визначитися з відповідним дизайном та функціоналом.

Популярні тенденції у конструкції

Диван вже давно використовується не лише як місце, де можуть сісти гості. У малогабаритних чи однокімнатних квартирах він виконує функції ліжка, у студії – зонує територію, щоб відокремити кухню чи робочу зону. Такі меблі повинні легко змінювати свою форму.

Практичні механізми розкладання

Завжди актуальна «книжка», зручні «пума», «дельфін» та «акордеон» — усе це досі залишається модним. Вдень акуратний диван чудово доповнює обстановку зони релаксу, а вночі перетворюється на повноцінне місце для сну, на якому розміщуються двоє людей. Підбираючи собі м'які меблі, завжди перевіряйте надійність механізму трансформації, якщо збираєтеся експлуатувати його щодня.

Додатковий функціонал

Кушетці необов'язково бути просто кушеткою. Останнім часом у моду увійшли мінімалістичні стилі, що не допускають зайвих предметів обстановки та захаращеності. Це особливо актуально для невеликих приміщень, у яких кожна річ забирає необхідний простір. Сучасний диван спокійно може вміщати піддон і короб у підлокітниках, в які можна сховати постільну білизну. В окремих моделях може бути вбудований бар або столик.

При всій компактності м'яких меблів об'єм прихованого в ньому простору дуже великий та дозволить вам позбутися забитих шаф. Організація підлокітника представлена ​​на фото:

Модульна структура

Громіздкі монолітні дивани вже не такі популярні. Куди вигідніше придбати модульні меблі, які впишуться практично в будь-яку задуману обстановку. Ремонт, перестановка, навіть деяка зміна стилю — скомпонуйте окремі частини по-новому й отримайте гармонійний варіант. У вашому будинку оформлення ніколи не набридне.

За бажанням ви можете побудувати з модулів довгий диван незвичайної форми. Він може стати прямим, кутовим, П-подібним. Якщо хочете різноманітності, використовуйте частину модулів, як крісла та пуфи в інших частинах кімнати.

Цей різновид включає моделі з основним модулем-трансформером. Таке рішення дозволяє отримати спальне місце з можливістю зміни розміщення інших частин.

Незвичайна форма

Популярними видами останнім часом визнано дивани з наявністю перпендикулярних посадкових місць. Сучасний кутовий диван може бути Г- або П-подібним, залежно від кількості секцій. Він займає зону відпочинку, дозволяючи всій родині сісти навколо журнального столика в центрі заради загального дозвілля. Друзів, що заглянули в гості, немає потреби розсаджувати на стільцях на кухні. Таким чином виключається ефект «театру», коли компанія змушена сидіти в ряд і дивитись на оповідача перед собою.

Кутові дивани також представлені у різних варіантах. Серед них є моделі з механізмом трансформації та більшою площею спального місця.

Ще одним модним рішенням стане придбання напівкруглого дивану. Не маючи гострих кутів, він надасть простору затишку та плавності. Теоретично він може бути єдиним предметом в інтер'єрі, якщо ви хочете зіграти на контрасті.

Відсутність каркасу

Теж досягнення мінімалізму. У таких меблів немає міцної основи з ламелей чи пружин. Це текстильний мішок, заповнений пінополістиролом, пінополіуретаном або холофайбером. Перевага такого крісла, пуфу чи диванчика — він набуває зручної користувачеві форми, підлаштовуючись під вигини тіла. Об нього неможливо травмуватись. Найчастіше ці вироби невисокі та модульні. Їх можна вписати практично в будь-який інтер'єр, підібравши відповідне забарвлення.

Деякі з них мають достатній розмір та площу для того, щоб виступати в ролі спального місця. Однак не варто забувати про те, що відсутність ортопедичних властивостей може негативно позначитися на здоров'ї вашого хребта та відчутті розслаблення під час сну. Такий вид кушетки повинен переважно використовуватися для денного релаксу та дружніх посиденьок.

Технологічне обладнання

Життя людини зараз щільно пов'язане з різними ґаджетами, що потребує відповідного обладнання вдома. Сучасний диван може допомогти з цим непростим завданням. У деяких моделях передбачена вбудована зарядка USB. Як правило, вона знаходиться в одному з билець. Такі меблі доречні у квартирі чи офісі, оскільки розв'язують проблему з відсутністю розетки неподалік спального місця та допомагають не відриватися від роботи через ґаджет, що розрядився.

Окремі виробники також комбінують дивани з масажними системами, вбудовуючи їх для більшої зручності користування. Це виключає необхідність купівлі окремого масажного крісла, допомагає розслабитися після важкого дня. Якщо у вас спостерігаються проблеми у функціонуванні хребта, це одне з найкращих рішень.

Турбота про здоров’я

Сучасний диван — вже не той предмет меблів, на якому зручно сидіти, але незручно лежати. Залишились у минулому відчуття «дерев'яної» спини після ночі, проведеної не в ліжку.

У м'яких меблів тепер поєднуються щільність, що забезпечує зносостійкість виробу, та ортопедичні властивості. Принцип ортопедії полягає в тому, щоб дозволити хребту формувати всі правильні вигини, але занадто не прогинатися через відсутність опори під спиною.

Підбираючи майбутнє спальне місце, за можливістю протестуйте його до купівлі. Якщо у вас розвинений м'язовий каркас спини, ви можете не відчути розслаблення після сну на жорсткішій поверхні. Якщо ж ви страждаєте на сколіоз, то зайва м'якість ложа може призвести до посилення проблеми.

У частини виробів ортопедичним є сидіння. Деякі варіанти надають покупцю можливість на каркасі, що входить в конструкцію, розмістити окремий матрац, як показано на фото:

Сучасні колірні рішення

Єдиної модної тенденції у цьому питанні зараз не існує. Популярністю користуються яскраві вироби, які стануть центром дизайну кімнати, так і пастельні кольори, що дозволяють створити єдину композицію.

Пастель

Світлі відтінки візуально збільшують простір довкола себе. Якщо ви мешкаєте в однокімнатній квартирі, малогабаритній чи просто підбираєте диван для найменшої кімнати в апартаментах, зупиніть свій вибір на чомусь ніжному. Це додасть світла та простору. У цьому випадку вам підійдуть усі варіанти бежевого, пудри чи світло-сірі тони. Доповніть таким диваном наявний пастельний інтер'єр, і ваша територія візуально наповниться світлом та повітрям.

Яскравий колір

Такий вибір виглядатиме гармонійно у великих просторих приміщеннях. У них важливо наголошувати на значущих деталях, щоб не розбігалися очі. Сміливо купуйте синій, фіолетовий чи смарагдовий диван, який стане центром усієї композиції та вигідно підкреслить вашу індивідуальність.

Однак не варто забувати — яскравий контрастний колір в апартаментах має бути лише один. Не сполучайте кілька кольорів, але можете оформити кімнату в різних відтінках однієї палітри, якщо вам подобається такий варіант. У цьому випадку краще, щоб м'які меблі були на пару тонів темнішими за стіни.

Де можна придбати сучасний диван?

Магазин «Світ Матраців» може порадувати своїх клієнтів широким каталогом м'яких меблів та диванів у тому числі. Серед них представлені моделі на будь-який смак та гаманець. Фахівці магазину стежать за сучасними тенденціями, асортименти постійно оновлюються. Ви зможете знайти саме те, що планували.

Якщо ви все ще не впевнені, які параметри важливі, а від чого варто відмовитися, зверніться до співробітників колл-центру. Вони дадуть вам цінні поради та зможуть допомогти з ухваленням правильного рішення.

Усі вироби в магазині виготовлені перевіреними виробниками та сертифіковані. Ми гарантуємо якість та зносостійкість усієї продукції.


Читайте також:

Топ продажів

Прямий диван Benefit 20 Код товару: 4521
Прямий диван
Benefit 20
10 710
  • Тип товару: прямий диван
  • Вид дивану: розкладний
  • Довжина: 205 см
TOP
Прямий диван Benefit 23 Код товару: 4524
Прямий диван
Benefit 23
11 165
  • Тип товару: прямий диван
  • Вид дивану: розкладний
  • Довжина: 192 см
Прямий диван Benefit 39 Код товару: 4551
Прямий диван
Benefit 39
15 365
  • Тип товару: прямий диван
  • Вид дивану: розкладний
  • Довжина: 200 см